Džudo klub „Karađorđević” iz Sokobanje odbranio prvo mesto

Društvo Sport

Na regionalnom školskom prvenstvu Centralne Srbije u Pirotu održanom juče, učešće su uzeli i učenici Osnovne škole „Mitropolit Mihailo”, koji su ujedno i članovi Džudo kluba „Karađorđević”. U konkurenciji 150 škola i preko 600 takmičara uspeli su da odbrane prošlogodišnju titulu i izbore prvo mesto u ukupnom plasmanu. Mladi džudisti u Sokobanju su se vratili sa 5 zlatne, 3 srebrne i 9 bronzane medelje, kao i sa 5 petih mesta i 10 plasmana na predstojeće Državno takmičenje.

− Mi smo na takmičenje otišli sa 30 takmičara iz kluba. Konkurencija je bila velika, oko 650 takmičara iz 150 škola Centralne Srbije. Deset takmičara je izborilo plasman za Državno takmičenje, koje će biti održano 25. aprila u Beogradu. Izuzetno je bilo teško ali se naporan rad i trud isplatio – kaže Slaviša Milijić, trener Džudo kluba „Karađorđević” iz Sokobanje.

Bilans uspeha je sledeći: Zlatne medalje osvojile su Helena Usainović, Tara Andrejević, Lena Mokricki, Iva Mihajlović i Sandra Adamović. Srebrne medalje osvojili su Neda Milijić, Uroš Ristić i Tika Đorđević, dok su bronzane medalje izborili Tara Todorović, Vasilije Krstić, Vasilije Petković, Đorđe Petković, Marija Petković, Đorđe Filipović, Predrag Simić, Vuk Andrejević i Dijana Đorđević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eleven − 10 =