Џудисткиње полетарке из Сокобање најуспешније на Међународном турниру

Друштво Спорт

Сокобањски џудисти постигли су прошле суботе још један велики успех на Међународном турниру одржаном у Нишу. У организацији Џудо клуба „Ниш”, 16. марта, одржан је 23. Међународни џудо турнир „Ненад Цветковић – Цвеле”, на коме је наступило 375 такмичара из 43 клуба из Србије, Бугарске, Северне Македоније, Републике Српске, Русије и Грчке у узрастима полетараца, млађих и старијих дечака и девојчица.

Четрнаест такмичара Џудо клуба „Карађорђевић” освојило је 12 медаља и то две златне, четири сребрне и шест бронзаних. У категорији старијих полетарки сокобањски клуб проглашен је за најуспешнију екипу, а девојчице су освојиле пехар. У укупном пласману Сокобањчани су заузели пето место, сазнајемо од Славише Милијића, тренера.

– Конкуренција је била изузетно јака и квалитетна што нас није спречило да у укупном пласману заузмемо високо пето место, одмах иза најјачих српских клубова: ‘Црвене Звезде’, ‘Жандармерије’ и ‘Ниша’, а испод је остао ‘Партизан’ и други много богатији клубови – рекао је Милијић.

Следеће такмичење на ком ће учествовати ови млади спортисти је Првенство централне Србије, на којем већ трећу годину заредом бране прво место.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + 7 =