Џудисти изборили пласман на државно првенство

Друштво Спорт

Сокобањски џудисти учествоваће на државном такмичењу које ће се одржати 18. маја у Београду. Овај пласман изборили су на Првенству Централне Србије за старије дечаке и девојчице које је одржано протеклог петка на Сребрном језеру где су освојили две сребрне медаље.

У клубу „Карађорђевић” кажу да је била велика конкуренција и да су задовољни резултатима.

– На првенству је учествовало око 130 такмичара из 30 клубова из Централне Србије. За наш клуб је ово велики успех и надамо се добром пласману и на државном првенству –каже Славиша Милијић, тренер клуба.

Сокобањски џудисти недавно су учествовали и на Међународном турниру Јагодина Опен где су освојили две златне, две бронзане медаље и два пета места. По речима Славише Милијића, то је добар успех, када се има у виду да је на турниру учествовало седам такмичара из Сокобање због проблема око превоза и школских обавеза, као и то да је било преко 330 такмичара из 43 клуба Србије, Румуније, Русије и Македоније.

Ове суботе сокобањске џудисте очекује Државно првенство за старије дечаке и девојчице где ће наступити са два представника, а недеља је резервисана за Куп Цара Константина у Нишу, и како кажу, очекивања су им велика.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + nineteen =