Друмски изазов „Сокоград”: Промоција бициклизма и сокобањског туризма

Друштво

Сокобања је на радост љубитеља бицклизма и природе овог викенда била домаћин дводневног догађаја под називом Друмски изазов „Сокоград” у организацији Тур де фана. Програм је почео отварањем Сокоград експо зоне, а у склопу манифестације одржана је бициклистичка трка до планине Озрен, затим дечији програм „Бициклом до школе”, рекреативна вожња од 69 километара до планине Ртањ, као и шетња до средњевековног Сокограда са водичем. Ово је први пут да се овај догађај, који има за циљ промоцију предела Србије, одржава у Сокобањи.

Саму идеју покренуо је 2017. године Иван Стевић четвороструки олимпијац у друмском бициклизму.

– Циљ је да промовишемо Сокобању и њене пределе, а наравно наш други пројекат ‘Бициклом до школе’ је додатна ставка овом догађају да научимо децу да осете мало бицикл јер са 12 година када буду по закону могли да крену у саобраћај, да се осећају сигурни. Полигон спретности за децу је феноменалан, већ смо га радили у пет градова и деца су одушевљена, прошло нам је већ преко две хиљаде деце кроз тај полигон – каже Владимир Вучевић, директор организације.

Ово није само промоција бициклизма као здравог стила живота, већ и туризма у Сокобањи, каже за Сокопрес Иван Стевић.

– Ово је једна туристичка манифестација, практично ми доводимо бициклисте који су рекреативци и већина је дошла са породицом, са пријатељима, тако да мислим да је ово једна прелепа слика коју шаљемо из Сокобање. Искрен да будем доста њих је изјавило да су први пут дошли у Сокобању тако да смо ми поносни на то. Успели смо, довели смо људе први пут у бању и то на два точка, тако да се надам да ће они отићи задовољни и да ће се вратити – поручио је Стевић.

Први кроз циљ у трци до планине Озрен прошао је млади Александар Лазаревић. Да су гости и организатори задовољни, потврђује објава Тур де фана на Инстаграму, у којој се наводи да је Сокобања испунила сва очекивања.

Текст: Кристијан Ђорђевић; Јелена Радовановић

Фото: Кристијан Ђорђевић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 2 =