Друге вечери „Прве хармонике” проглашени најбољи у млађим категоријама

Друштво Забава

Синоћ је пред многобројном публиком одржано друго вече 60. Међународног фестивала „Прва хармоника Србије – Сокобања 2023”, у оквиру кога су се представили такмичари млађих категорија.

Жири у саставу: председник Војин Васовић, редовни професор на Филолошко – уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу, и чланови, Зоран Ђорђевић, солиста на хармоници и композитор, Војкан Никодијевић, музичар и председник Управног одбора ТОСБ, Бобан Продановић, солиста на хармоници, композитор и аранжер, Новица Николић, солиста на хармоници, композитор, није имао лак задатак да међу талентованим младим хармоникашима изабере најбоље.

Прво место у категорији петлића заузео је Михајло Јаковљевић Југовић из Јевремовца, друго место заузео је Лазар Николић из Товаришева, а треће Лазар Глишић из Јагодине.

Најбољи у категорији млађих пионира је Јаков Јовановић из Бошњана, друго место заузео је Константин Срданов из Панчева, а треће Кристијан Недељков из Беча. У категорији старијих пионира прво место припало је Јовану Станојевићу из Беча, друго Луки Бујди из Опатије и треће место Давиду Чолићу из Шапца.
За најбољег млађег јуниора проглашен је Лука Милојковић из Ниша, друго место заузео је Милош Јовановић из Београда и треће место Милош Балчин.

Стручни жири за најбољи дует до 15 година прогласио је Давида и Алексу Чолић из Шапца, друго место заузели су Игњат Момчиловић и Вук Костадиновић, а треће Никола Поповић и Михајло Бранковић.
У свом обраћању публици Војин Васовић, председник жирија, честитао је учесницима, њиховим родитељима, наставницима и организаторима фестивала на томе што су сви допринели да овај фестивал кроз деценије опстане, како је истакао – као храм хармонике.

‒ За нас сте сви ви учесници и победници, јер сте показали изванредан ниво свирања. Децо, сањајте и вежбајте, јер сваки труд и рад се исплати. Живела хармоника, живео Фестивал ‒ рекао је у свом емотивном обраћању професор Васовић.

У ревијалном делу, на радост и задовољство љубитеља музике и њеног дивног гласа наступила је Јелена Томашевић.

‒ Велика ми је част што по први пут наступам у Сокобањи и задовољство што наступам на једној оваквој значајној манифестацији и честитам свим добитницима млађе категорије. И ја сам потекла из КУД-а „Абрашевић” из Крагујевца, зато и те како знам шта значи традиција и очување правих вредности и зато ми је пуно срце што вас видим вечерас у оволиком броју ‒ рекла је у свом обраћању публици наша позната вокална солисткиња.

Вечерас је финале „Прве хармонике” у оквиру кога ће наступити такмичари и бити проглашени победници у категоријама: јуниори, дует испод и изнад 15 година и сениори. У ревијалном делу, концерт ће одржати Лепа Брена. Свеукупни победник фестивала биће проглашен након њеног концерта.

У видео прилогу можете погледати и послушати делове извођења награђених такмичара у категоријама: петлићи, млађи пионири, старији пионири, млађи јуниори и дуети до 15 година са друге вечери Међународног фестивала „Прва хармоника Србије,Сокобања 2023”.

Више фотографија можете погледати на фејсбук страници Сокобања пресс.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × one =