Druge večeri „Prve harmonike” proglašeni najbolji u mlađim kategorijama

Društvo Zabava

Sinoć je pred mnogobrojnom publikom održano drugo veče 60. Međunarodnog festivala „Prva harmonika Srbije – Sokobanja 2023”, u okviru koga su se predstavili takmičari mlađih kategorija.

Žiri u sastavu: predsednik Vojin Vasović, redovni profesor na Filološko – umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, i članovi, Zoran Đorđević, solista na harmonici i kompozitor, Vojkan Nikodijević, muzičar i predsednik Upravnog odbora TOSB, Boban Prodanović, solista na harmonici, kompozitor i aranžer, Novica Nikolić, solista na harmonici, kompozitor, nije imao lak zadatak da među talentovanim mladim harmonikašima izabere najbolje.

Prvo mesto u kategoriji petlića zauzeo je Mihajlo Jakovljević Jugović iz Jevremovca, drugo mesto zauzeo je Lazar Nikolić iz Tovariševa, a treće Lazar Glišić iz Jagodine.

Najbolji u kategoriji mlađih pionira je Jakov Jovanović iz Bošnjana, drugo mesto zauzeo je Konstantin Srdanov iz Pančeva, a treće Kristijan Nedeljkov iz Beča. U kategoriji starijih pionira prvo mesto pripalo je Jovanu Stanojeviću iz Beča, drugo Luki Bujdi iz Opatije i treće mesto Davidu Čoliću iz Šapca.
Za najboljeg mlađeg juniora proglašen je Luka Milojković iz Niša, drugo mesto zauzeo je Miloš Jovanović iz Beograda i treće mesto Miloš Balčin.

Stručni žiri za najbolji duet do 15 godina proglasio je Davida i Aleksu Čolić iz Šapca, drugo mesto zauzeli su Ignjat Momčilović i Vuk Kostadinović, a treće Nikola Popović i Mihajlo Branković.
U svom obraćanju publici Vojin Vasović, predsednik žirija, čestitao je učesnicima, njihovim roditeljima, nastavnicima i organizatorima festivala na tome što su svi doprineli da ovaj festival kroz decenije opstane, kako je istakao – kao hram harmonike.

‒ Za nas ste svi vi učesnici i pobednici, jer ste pokazali izvanredan nivo sviranja. Deco, sanjajte i vežbajte, jer svaki trud i rad se isplati. Živela harmonika, živeo Festival ‒ rekao je u svom emotivnom obraćanju profesor Vasović.

U revijalnom delu, na radost i zadovoljstvo ljubitelja muzike i njenog divnog glasa nastupila je Jelena Tomašević.

‒ Velika mi je čast što po prvi put nastupam u Sokobanji i zadovoljstvo što nastupam na jednoj ovakvoj značajnoj manifestaciji i čestitam svim dobitnicima mlađe kategorije. I ja sam potekla iz KUD-a „Abrašević” iz Kragujevca, zato i te kako znam šta znači tradicija i očuvanje pravih vrednosti i zato mi je puno srce što vas vidim večeras u ovolikom broju ‒ rekla je u svom obraćanju publici naša poznata vokalna solistkinja.

Večeras je finale „Prve harmonike” u okviru koga će nastupiti takmičari i biti proglašeni pobednici u kategorijama: juniori, duet ispod i iznad 15 godina i seniori. U revijalnom delu, koncert će održati Lepa Brena. Sveukupni pobednik festivala biće proglašen nakon njenog koncerta.

U video prilogu možete pogledati i poslušati delove izvođenja nagrađenih takmičara u kategorijama: petlići, mlađi pioniri, stariji pioniri, mlađi juniori i dueti do 15 godina sa druge večeri Međunarodnog festivala „Prva harmonika Srbije,Sokobanja 2023”.

Više fotografija možete pogledati na fejsbuk stranici Sokobanja press.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

17 + 18 =