Ове суботе планинарска акција „Планине сокобањске котлине – Мали ртањски врхови”

Друштво Туризам

Планинарско друштво „Оштра Чука” и Удружење грађана „Велика Порица” из Шарбановца, организују 27. маја, у суботу, планинарску акцију „Планине сокобањске котлине – Мали ртањски врхови”.

Ова планинарска шетња је и прилика да се упознате са лепотама овога краја. Са малим ртањским врховима „Баба” и „Мућеа”. Да задржите дах на месту званом „Стење”. Да посетите „Звечану пропаст” и јаму „Велика Порица”, која је због своје површине и канала који се у њој рачвају незаобилазна атракција.

Старт стазе је на тринаестом километру од Сокобање, на регионалном путу 218 Сокобања-Бољевац у месту „Церови”, које се налази на 720 метара надморске висине. Дужина стазе је 15 километара, а само отварање акције и полазак на стазу заказано је са почетком у 9 часова. За све учеснике акције обезбеђен је и ручак од стране мештана села Шарбановац.

По речима и најави ПД „Оштра Чука”, и како је у питању планинарски предео са висинском разликом од око 500 метара, потребно је понети слојевиту одећу, као и прибор за ручак (чинију и кашику), капу и 2 литра воде.

Контакт број телефона за пријаве и питања: Младен Антић 064/92-02-909 или на Фејсбук страници (PD Oštra Čuka Sokobanja Team).

„Дођите да се дружимо и уживамо у лепотама овога краја” – поручују из Планинарског друштва „Оштра Чука” и Удружења грађана „Велика Порица”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + 3 =