До сада вакцинисано преко десет процената пунолетних Сокобањчана

Друштво Здравље

На територији општине Сокобања тренутно је регистровано 63 активна случаја заразе вирусом ковид-19. Број првих прегледа је смањен али и поред тога тренутна епидемиолошка ситуација није ни близу задовољавајуће. Тежина симптома и клиничка слика код оболелих је веома различита и креће се од пацијената са благим симптомима до оних са упалом плућа.

Од како је почела масовна имунизација до данас на територији наше општине  вакцинисано је 1332 особа, што је преко 10 процената пунолетног становништва  Сокобање. У току данашњег дана вакцинисаће се још 63 грађана. Из Дома здравља Сокобања, поручују грађанима да се сви који желе да приме вакцину пријаве преко еУправе, мада наше медицинско особље на пункту за вакцинацију излази у сусрет и вакцинише старије суграђане који дођу без позива јер нису имали могућност да се пријаве електронским путем. Вакцинација се обавља на за то одређеном пункту и то од 8 до 16 часова.

Интересовање је велико, што се може закључити и по броју до сада вакцинисаних Сокобањчана  а организација одлична. У суботу је обављена ревакцинација здравствених радника који су пелцовани Фајзеровом вакцином, а од 10 фебруара почиње ревакцинација грађана који су примили кинеску вакцину.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × three =