Do sada vakcinisano preko deset procenata punoletnih Sokobanjčana

Društvo Zdravlje

Na teritoriji opštine Sokobanja trenutno je registrovano 63 aktivna slučaja zaraze virusom kovid-19. Broj prvih pregleda je smanjen ali i pored toga trenutna epidemiološka situacija nije ni blizu zadovoljavajuće. Težina simptoma i klinička slika kod obolelih je veoma različita i kreće se od pacijenata sa blagim simptomima do onih sa upalom pluća.

Od kako je počela masovna imunizacija do danas na teritoriji naše opštine  vakcinisano je 1332 osoba, što je preko 10 procenata punoletnog stanovništva  Sokobanje. U toku današnjeg dana vakcinisaće se još 63 građana. Iz Doma zdravlja Sokobanja, poručuju građanima da se svi koji žele da prime vakcinu prijave preko eUprave, mada naše medicinsko osoblje na punktu za vakcinaciju izlazi u susret i vakciniše starije sugrađane koji dođu bez poziva jer nisu imali mogućnost da se prijave elektronskim putem. Vakcinacija se obavlja na za to određenom punktu i to od 8 do 16 časova.

Interesovanje je veliko, što se može zaključiti i po broju do sada vakcinisanih Sokobanjčana  a organizacija odlična. U subotu je obavljena revakcinacija zdravstvenih radnika koji su pelcovani Fajzerovom vakcinom, a od 10 februara počinje revakcinacija građana koji su primili kinesku vakcinu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × three =