Наредног викенда почиње првенство за млађу селекцију КМФ „Озрен”

Друштво Спорт

На иницијативу Милана Гавриловића председника Фудбалског савеза општине Сокобања и Ивана Стојковића генералног секретара Спортског савеза општине Сокобања и једног од оснивача КМФ „Озрен”, октобра месеца кренуло се са формирањем младе селекције КМФ „Озрен” старости играча од 2005. до 2001. годишта. Циљ формирања ове селекције био је да се окупи што више младих људи који воле фудбал односно футсал. Нажалост, до сада они нису имали прилику да тренирају у клубовима на територији општине Сокобања јер клубови нису имали формиране селекције кадета и омладинаца.

Придруживањем овој селекцији кроз такмичење дечаци ће имати могућност да напредују и изборе своје место у сениорској екипи КМФ „Озрен”. Лига је конципирна на начин да ће своје фудбалске квалитете моћи да покажу љубитељима футсала у великим градовима као што су Врање, Лесковац, Ниш, Алексинац и Бор.

Одлуком Фудбалског савеза Србије било је планирано да лига почне крајем новембра, почетком децембра, нажалост због Корона вируса јесењи део првенства је одложен и у 2020. се није ни играо а одлуком ИО Фудбалског савеза Србије је прописано да пролећни део првенства крене 6. и 7. фебруара и да се игра само једнокружно што значи да неће бити надокнађени мечеви који нису одиграни у јесењем делу првенства.

− Обзиром да је буџет КМФ „Озрен” лимитиран и јако скроман у односу на друге спортове користимо прилику да позовемо све људе добре воље да помогну на било који начин да ова млада футсал екипа започне и оконча своју прву такмичарску сезону. Сви у клубу ће дати максимални допринос да се момци што боље припреме за такмичење. Већина чланова ове селекције су ученици СШ „Бранислав Нушић” које је увек тежила да афирмише и подстакне младе људе на бављење спортом па из тих разлога ће и помоћи у обезбеђивању спортске опреме. Такође, и Фудбалски савез општине сокобања ће пружити помоћ у обезбеђивању опреме − поручју иницијатори формирања ове селекције.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 − six =