Piplfoks

Још две награде за „Капетана Џона Пиплфокса”

Друштво

На међународном фестивалу„Лектирићи екс ЈУ фест”, одржаном од септембра до децембра у Прокупљу, представа „Капетан Џон Пиплфокс” у извођењу драмске секције ОШ „Митрополит Михаило” освојила је друго место у категорији, представа за децу у конкуренцији од осам представа. Представа је рађена по тексту Душка Радовића, а у режији Марије Миленковић.

̶ Оно што чини овај фестивал посебним је чињеница да траје три месеца. Гостујете, то јест наступате онда када вам то одговара, што је сјајно, јер тог дана пред жиријем и публиком наступате једини па нема журбе око намештања сцене, пресвлачења, шминкања глумаца и других припрема које изискују доста времена. Оно што нам је недостајало је прилика да погледамо и остале представе које су биле у нашој конкуренцији, најпре због тога што гледањем представа осталих драмских трупа из земље и региона много учимо, и деца као глумци и ја као редитељ. Наш пласман је резултат, пре свега, огромног труда који смо сви заједно уложили, озбиљног рада, посвећености, одрицања. Сама чињеница да смо, у оквиру програма којим смо прославили Дан школе, успешно извели ову представу пет пута у два дана, говори о томе да су наша деца прави мали професионалци који су све озбиљно схватили и који дају све од себе да засијају пуним сјајем ̶ каже Марија Миленковић.

Piplfoks

Према одлуци стручног жирија Богдана Петровић је освојила награду за најбољу епизодну женску улогу за улогу гусара „Корњаче”.

̶ У овој представи глумила сам гусара ‘Корњачу’, који није баш интeлигентан, али је зато веома привржен капетану Џону Пиплфоксу и учинио би све за њега. У томе да се пронађем у овој улози помогла ми је и опуштена атмосфера у којој смо вежбали, а за коју је великим делом заслужна и наставница Марија Миленковић. Драго ми је што је труд који смо уложили у ову представу примећен на овом такмичењу и драго ми је што је жири одлучио да је моја глума заслужила ову награду ̶ каже Богдана Петровић.

Ово није први пут да представа „Џон Пиплфокс” бива награђивана, наиме на 9. међународној школској сцени Србије одржаној 7. и 8. јуна у Лебану, сокобањски основци су се вратили са другом наградом за представу у целини, а Даница Трифић са наградом за најбољу мушку улогу за улогу Капетана Џона Пиплфокса.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + seventeen =