До сада вакцинисано 32 посто пунолетних Сокобањчана

Друштво Здравље

На територији општине Сокобања, тренутно су регистрована 103 активна случаја заразе вирусом ковид-19. Клиничка слика оболелих је и даље различита и креће се од веома благе до упале плућа која захтева болничко лечење.

У Специјалној болници „Сокобања”, тренутно се на лечењу налазе укупно 87 пацијента из Сокобање, Алексинца, Ражња, Београда, Kњажевца, Бољевца, Сврљига, Нишке Бање, Великог Градишта и Јагодине. Сви пацијенти имају пнеумоније. Како сазнајемо од др Весне Милановић директорке ове здравствене установе, тренутно се 65 пацијената налази на кисеонику, четворо хоспитализованих су на неинванзивној механичкој вентилацији а њих осморо на интензивној нези. У току јучерашњег дана у Специјалној болници Сокобања хоспитализовано је 13 пацијената док је излечено и из болнице отпуштено њих четворо.

На територији општине Сокобања до сада је вакцинисано 32% пунолетног становништва. Од када је почела масовна имунизација дато је 7.500 доза од тога 4.200 првих и 3.300 других доза, сазнајемо од др Милене Крстић координаторке за имунизацију. Вакцинација тече по плану а одзив становништа је одличан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × three =