Egipat

Делегација Сокобање у Египту

Друштво

У склопу делегације града Ниша, предвођене градоначелницом Драганом Сотировски, у египатском туристичком центру Шарм ел Шеику бораве и представници из Сокобање. Сокобањски део делегације чине председник општине Миодраг Николић и директор Туристичке организације Љубинко Миленковић.

Како се наводи у саопштењу, градоначелница Ниша позвала је представнике Сокобање да јој се придруже на овом пословном путовању јер постоји велико интересовање туристичких субјеката из Египта за сарадњу са бањама у нашој земљи.

Ово је добра прилика да се договоре могуће заједничке активности на сарадњи у области туризма са представницима из ове области, који су након презентације дестинације показали велико интересовање за сокобањском туристичком понудом.

Делегација града Ниша у Египту борави од 18. до 22. маја на позив гувернера провинције јужни Синај, Халета Фуда.

Градоначелница Сотировски и гувернер Халет Фуда су у четвртак, 19. маја, потписали петогодишњи споразум о сарадњи града Ниша и јужног Синаја. Сарадња ће се реализовати у области развоја саобраћаја, боље повезаности јужног Синаја и југоисточне Србије, туризма, науке и технологије, здравства и високог образовања.

Делегацију чине и представници градске управе, привреде, а присутни су и представници Регионалне привредне коморе Ниш. Овај споразум отворио је врата за успостављање сарадње и осталим градовима и општинама у југоисточној Србији са египатским градовима у јужном Синају.

Фото и видео: Општина Сокобања

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + five =