Skupština

Деци оболелој од малигних и ретких болести помоћ из Буџета

Друштво Политика

Одборници Скупштине општине Сокобања су на данашњој седници усвојили ребаланс Буџета за 2022. годину, којим се планирају средства у општинској каси од 1.063.925.951,оо динар. На расходовној страни Буџета су планирана средства већа од прихода за 182.701.560,оо динара. Овај дефицит биће покривен од пренетих, а неутрошених средстава из ранијих година, тако да је потрошња усклађена са очекиваним буџетским приходима.

Општински парламент је донео и важну одлуку када је у питању Програм одржавања, реконструкције и изградње водоводне мреже у овој години по којој су предвиђена средства за ове намене у износу од 19 милиона динара. Из општинске касе ЈКП „Напредакˮ биће опредељено 4.667.820,оо динара за сакупљање и уклањање животињских лешева и хватање паса и мачака луталица у 2022. години. Скупштинском одлуком за одржавање градске чистоће у овој години овом јавном предузећу биће издвојено 23.675.950,оо динара. Одборници су усвојили и извештај о раду ЈКП „Напредакˮ у 2021. години по коме је оно пословало успешно. Остварена је добит од скоро 154 хиљаде динара, која ће бити распоређена тако што ће пола ове суме бити пребачено на позицију резерве за покривање евентуалних предстојећих губитака, а друга половина буџету општине као оснивачу.

Skupština

На основу донетих одлука Скупштине за одржавање расвете у 2022. години биће издвојена буџетска средства у износу од 6.727.528,оо динара, а за Програм радова на одржавању општинских путева, градских улица и хоризонталне и вертикалне саобраћајне сигнализације на територији општине Сокобања 77.243.194,77 динара. Ови послови су поверени ЈКП „Зеленило – Сокобањаˮ.

Одборници су данас усвојили и једну значајну одлуку за родитеље чија деца болују од малигних и других тешких и ретких болести. Уз одређену документацију и услове малишани са територије општине Сокобања ће моћи да за њихово лечење рачунају на помоћ до милион динара.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + three =