Pasulj

Одржано такмичење у припремању пасуља у Мужинцу – посан пасуљ најбољи

Друштво

У оквиру Биљоберских свечаности, а у организацији Месне заједнице Мужинац, јуче је у подножју Ртња одржано и такмичење у припремању пасуља. За најбоље су обезбеђени пехари и захвалнице.

Pasulj

Ово је већ постала традиција, а Небојша Милојевић, преседник МЗ Мужинац каже да се пријавило шест такмичара, међутим двоје су због ветра одустали, тако да је ове године било само њих четворо што није умањило значај овој симпатичној манифестацији, а ни утицало на провод уз музику и смех, који су и поента забавних манифестација, поред доброг пасуља, наравно.

Pasulj

Једна од учесница Снежана Алексић сада не живи у општини Сокобања, али је родом из села домаћина и радо учествује на овој манифестацији. Она истиче да добар пасуљ прави пре свега особа која воли да кува, а што се конкретно овог јела тиче, она ставља више зачина и доста меса, јер како каже ништа не ваља клот, па ни пасуљ.

Pasulj

Саша Милановић из Трубаревца другу годину заредом учествује на овој манифестацији и прошле године је освојио друго место, али да му то није ни битно, већ учествовање и провод. А тајна његов пасуља је у томе што прави прави војнички пасуљ.

Pasulj

Међутим, прво место ове године ипак је освојио Ђорђе Ивановић из Мужинца, који је направио посан пасуљ. Ђорђе је иначе то професионално скувао јер је у Сокобањи завршио средњу куварску школу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 5 =