Skupština

Deci oboleloj od malignih i retkih bolesti pomoć iz Budžeta

Društvo Politika

Odbornici Skupštine opštine Sokobanja su na današnjoj sednici usvojili rebalans Budžeta za 2022. godinu, kojim se planiraju sredstva u opštinskoj kasi od 1.063.925.951,oo dinar. Na rashodovnoj strani Budžeta su planirana sredstva veća od prihoda za 182.701.560,oo dinara. Ovaj deficit biće pokriven od prenetih, a neutrošenih sredstava iz ranijih godina, tako da je potrošnja usklađena sa očekivanim budžetskim prihodima.

Opštinski parlament je doneo i važnu odluku kada je u pitanju Program održavanja, rekonstrukcije i izgradnje vodovodne mreže u ovoj godini po kojoj su predviđena sredstva za ove namene u iznosu od 19 miliona dinara. Iz opštinske kase JKP „Napredakˮ biće opredeljeno 4.667.820,oo dinara za sakupljanje i uklanjanje životinjskih leševa i hvatanje pasa i mačaka lutalica u 2022. godini. Skupštinskom odlukom za održavanje gradske čistoće u ovoj godini ovom javnom preduzeću biće izdvojeno 23.675.950,oo dinara. Odbornici su usvojili i izveštaj o radu JKP „Napredakˮ u 2021. godini po kome je ono poslovalo uspešno. Ostvarena je dobit od skoro 154 hiljade dinara, koja će biti raspoređena tako što će pola ove sume biti prebačeno na poziciju rezerve za pokrivanje eventualnih predstojećih gubitaka, a druga polovina budžetu opštine kao osnivaču.

Skupština

Na osnovu donetih odluka Skupštine za održavanje rasvete u 2022. godini biće izdvojena budžetska sredstva u iznosu od 6.727.528,oo dinara, a za Program radova na održavanju opštinskih puteva, gradskih ulica i horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije na teritoriji opštine Sokobanja 77.243.194,77 dinara. Ovi poslovi su povereni JKP „Zelenilo – Sokobanjaˮ.

Odbornici su danas usvojili i jednu značajnu odluku za roditelje čija deca boluju od malignih i drugih teških i retkih bolesti. Uz određenu dokumentaciju i uslove mališani sa teritorije opštine Sokobanja će moći da za njihovo lečenje računaju na pomoć do milion dinara.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 + 10 =