Дани ученичког предузетништва

Друштво

Након паузе од пар година због короне, јуче су у Сокобањи организовани „Дани ученичког предузетништва –Сокобања 2023”. Према речима Мише Гавриловића, директора Правно пословне школе из Ниша, која је иначе партнер ове манифестације, ове године из назива је избаћена реч „Међународни” јер због околности деца из Бугарске и Словеније која су долазила ранијих година сада нису могла доћи. Ове године на манифестацији поред домаћина Средње школе Бранислав Нушић и Правно-пословне школе из Ниша учествују и ученици Економске школе из Бора и двадесет професора из Ниша.

− Ми смо хтели да продужимо традицију. „Дани предузетништва” подразумевају да деца из ових школа покажу своју креативност када је предузетништво у питању. Биће организован мини сајам виртуелних предузећа. Наша деца у виртуелним предузећима раде све што их чека у реалном свету осим новца и робе. То је добра припрема за свет рада по завршетку наших школа. Радујем се што је Сокобања домаћин преко 400 ученика и професора из других градова и то је циљ да сви ми који смо пореклом из Сокобање доприносимо да се туристичка сезона у Сокобањи продужава и да стално имамо неке акције које неће бити везане само за јули и август месец − рекао је Гавриловић.

Свечано отварање и предавања за учеснике манифестације одржани су у сали биоскопа „Моравица”. Предавања о туризму одржали су професор др Милош Тодоровић са Економског факултета у Нишу, господин Бобан Костадиновић и Љубинко Миленковић, директор Туристичке организације Сокобања.

− Све што смо чули на предавањима помоћи ће овим младим људима који ће у будућности преузети руковођење Сокобањом, односно њеним развојем да ураде нешто ново да сви ми који живимо у бањи имамо што веће користи пре свега од туризма − рекао је Гавриловић.

Након предавања у просторијама Средње школе „Бранислав Нушић” организована је радионица и показна вежба ватрогасаца као и фудбалске утакмице.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × four =