„Бранислав Нушић” на Сајму образовања у Житковцу

Друштво

Сокобањска Средња школа „Бранислав Нушић” се данас представила на другом Сајму образовања у Житковцу. Око 150 тамошњих основаца имали су прилику да сазнају више детаља о пет образовних профила кроз које школа едукује кадрове за разна занимања. Будући средњошколци, који се определе за школу у Сокобањи, осим класичне гимназије, могу да похађају и четворогодишње школовање за физиотерапеутског и туристичког техничара, као и трогодишње образовање за конобара и кувара.

На другом Сајму образовања, одржаном данас у Основној школи „Вук Караџић” у Житковцу, представило се десет средњих школа. Осим три алексиначке средње школе, Гимназија, Биотехничка школа „Шуматовац” и Техничка школа „Прота Стеван Димитријевић”, из Сокобање се представила Средња школа „Бранислав Нушић”, док су из суседног Ниша дошли представници Средње медицинске школе „Др Миодраг Лазић”, Машинске школе, Школе моде и лепоте, као и Грађевинско-техничке школе „Неимар“.

Штандове су имали и Пољопривредна шумарска школа „Јосиф Панчић” из Сурдулице и Млекарска школа са Домом ученика „Др Обрен Пејић” из Пирота.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − seven =