„Dan pešačenja” održan u Sokobanji

Društvo Turizam

„Dan pešačenjaˮ jedna od najmasovnijih manifestacija Planinarskog saveza Srbije, koju organizuje sa planinarskim klubovima širom naše zemlje, održana je i ovog puta, kao i prethodnih godina, u Sokobanji u organizaciji Planinarskog kluba „Ozrenˮ. Dragan Knežević iz Planinarskog kluba „Ozren” kaže da ova manifestacija nije namenjena samo planinarima, već svima onima koji vole prirodu i šetnju.

Već po tradiciji toga dana pored meštana pešačio je i veliki broj turista, koji svake godine za svoj odmor biraju banju pod Ozrenom upravo zbog lepote njene prirode i čistog vazduha, tako da se uvek rado priključe ovoj akciji koja se održava početkom jeseni.

− Sokobanja ima mnogo atraktivnih staza i terena, a mi smo ovog puta izabrali dve u okviru kojih učesnici imaju priliku da se prošetaju Predelom izuzetnih odlika pod nazivom Sokograd-Lepterija i da vide jedan kulturno-istorijski spomenik − Sokograd − rekao je Knežević.

Naš sagovornik je dodao da ova manifestacija ima za cilj da priušti ljudima da uz stručne vodiče svi zajedno naprave još jedan korak bliže zdravlju.

− Želja nam je da te šetnje prirodom postanu deo svakodnevne aktivnosti ljudi i da to postane jedna praktično pozitivna navika kod njih, da što više koriste blagodeti koje ima Sokobanja i čitava Srbija − dodao je on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × four =