Јуче отворен први дечији фестивал „Сокоградић”

Друштво

Први фестивал позоришта и филма за децу ,,Скоградић”, свечано је отворен јуче у биоскопу ,,Моравица”. Фестивал је отворила едукативна представа ,,Игоров магични шоу”. Пре почетка представе дечица су цртала и бојила заједно са аниматорима. Организатор фестивал је Културни центар „Сокобања”, под покровитељством општине Сокобања, а уз подршку Туристичке организације Сокобања, Биоскопа „Моравица” и Народне библиотеке ,,Стеван Сремац”.

– Од 16. до 23. јула наши најмлађи суграђани и туристи имаће прилику да погледају многе едукативне представе и пројекције најновијих филмова за децу, што анимираних, што играних неки су синхронизовани а неки титловани тако да имамо програм за различите узрасте деце, који ће бити занимљиви и родитељима – рекла је Далиборка Стевановић, директорка Културног центра.

Сутра 18.јула од 12.00 часова на репертоару је концерт за децу под називом „У свету постоји једно царство”. Од 14.00 часова је синхронизовани цртани филм „Астерикс и Обеликс” – Средње краљевство, у 16 часова „Кикорики – већ виђено” и од 18 часова, „Мала сирена” титловано.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − eight =