„Дан пешачењаˮ одржан и у Сокобањи

Друштво

„Дан пешачењаˮ централна манифестација Планинарског савеза Србије, коју организује са планинарским клубовима широм Србије, одржана је и овог пута, као и претходних година, у Сокобањи у организацији Планинарског клуба „Озренˮ и уз подршку Туристичке организације Сокобања и општине.

Pešačenje

Драган Кнежевић, члан ПК „Озренˮ каже да ова акција има за циљ да промовише здраве начине живота.

– Ове године акција се одвија под слоганом ‘Корак ближе здрављу’ и није намењена само планинарима већ свима. Свако ко учествује у овој акцији, да ли је прешао 100 метара, један километар или је обишао читаву стазу, учиниће тај корак ближе здрављу. Ми смо припремили две стазе, малу дужине око пет километара и велику седам и по километара, у оквиру којих обилазимо нека значајна места и сокобањска излетишта јер није циљ само прошетати већ и упознати госте и учеснике акције са природним лепотама Сокобање – рекао је Кнежевић.

Pešačenje

Он је додао да му је посебно драго што је Сокобања и даље пуна туриста који су се у великом броју прикључили акцији, наиме било их је више него мештана. Сваки учесник је добио „Учеснички картонˮ и беџ, да их сећа на ову акцију.

Pešačenje

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen + 4 =