Црвени крст Сокобања сутра обележава Светски дан прве помоћи

Друштво

Црвени Крст Сокобања, сутра ће обележити Светски дан прве помоћи и то одржавањем јавног часа у амфитеатру испред Амама са почетком у 11 часова.

Планирано је да јавни час траје до 13 часова, а из Црвеног крста Сокобања позивају грађане да у што већем броју присуствују овом догађају јер хитно и адекватно реаговање често спашава животе.

Овогодишња порука Светског дана прве помоћи гласи „Учимо да помажемо целог животаˮ. Стога ће активности у оквиру обележавања овог дана бити усмерене на значај обављања вештина неодложне помоћи и препознавања ситуација у којима би оне требало да се примене. Циљна група је целокупно становништво, али уз поштовање специфичности које свака појединачно категорија друштва са собом носи и уз прилагођавање активности свакој од њих.
Прва помоћ је једно од препознатљивих симбола организације Црвеног крста. Годишње више од 14 милиона људи широм света научи како да пружи прву помоћ у оквиру организације Црвеног крста.

У Србији је просечан број обучених грађана у организацијама Црвеног крста 25,000, а међу њима је највише школске деце и младих.

Светски дан прве помоћи обележава се друге суботе у месецу септембру. На овај дан организације Црвеног крста широм света настоје да скрену пажњу колико је важно познавање прве помоћи за сваког појединца и за друштвену заједницу.

Извор насловне фотографије Црвени крст Србије 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × five =