Швајцарски модели образовања за запослене у хотелијерству и угоститељсту

Друштво

Извршни директор компаније winsedswiss у Србији, Урош Урошевић, представио је образовни програм који ова компанија ексклузивно доноси у нашу земљу носиоцима туристичке привреде Сокобање и представницима  локалне самоуправе.

Winsedswiss, светски институт за образовање у услужним делатностима, са седиштем у Швајцарској, кроз „охма академију” по први пут у Србију доноси традиционални швајцарски модел образовања, под лиценсом VET by EHL, програма најпрестижније  образовне институције за хотелијерство и угоститељство на свету – École hôtelière de Lausanne (EHL).

− Ми смо једна образовна група која се бави моделима образовања који покривају целоживотно учење од  предшколских установа до докторских студија. Овде смо захваљујући господину Миодрагу Николићу, председнику општине Сокобања, који нам је омогућио да у просторијама општине презентујемо, локалним кључним чиниоцима у хотелској и туристичкој индустрији образовни програм који ми доносимо у Србију − рекао је Урошевић.

Наш саговорник је додао да је за све који раде у туризму и хотелијерству у Сокобањи ово јединствена прилика да квалитет својих услуга  подигну на један виши ниво. Према његовим речима ово је заправо модел који ће омогућити свима онима који радеу хотелској и угоститељској индустрији да спроводе глобално признате стандарде у свом радном окружењу и да спремно дочекају и оне туристе који траже нешто више.

„Охма академија” почиње са радом 15. марта у Београду. Овај модел обуке омогућава полазницима да истовремено стекну, развију и унапреде своја знања и вештине у складу са највишим глобалним стандардима у овој индустрији. Полазницима су на располагању четири различита студијска програма: Culinary, Room division, Hotel administration i Food & Beverage Services, након којих ће стећи међународно признате дипломе из програма за који се одлуче приликом пријављивања. Програми су подељени на три нивоа и сваки од њих траје 6 месеци. По завршетку 18 месеци интензивне теоријске и практичне обуке, сви који буду успешно завршили неки од ових програма имаће потребне компетенције за заузимање стручних позиција у области угоститељства, не само у Србији, већ било где у свету.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + 16 =