Чланови КК „Озрен Сокотоп” на Летњем кампу „Морава 2023” у Чачку

Друштво Спорт

Четири члана Карате клуба „Озрен Сокотоп”: Ивана Павловић, Нина Драгутиновић, Василије Пилиповић и Велика Транде били су учесници Националног карате кампа „Морава 2023” који је од 15. до 20. јула одржан у Чачку. Према речима Иване Занфировић, тренера КК „Озрен Сокотоп” да учествују у оваквим камповима позивају се најбољи спортисти са ширег списка репрезентације а затим се тај списак, који наравно зависи и од такмичарских резултата у даљем делу сезоне, сужава за наредна велика такмичења која се одржавају ван Србије. Они који и даље буду успешни и освајали медаље биће највероватније позвани од стране селектора за неко велико такмичење.

− Ми имамо срећу што су ове године позвана чак 10 спортиста КК „Озрен Сокотоп”. То су сви чланови који у континуитету освајају медаље на разним такмичарима али нажалост нису сви могли да учествују, тако да су отишла четири поменута члана – рекла је Занфировић.

Триста најбољих каратиста од пионирског до сениорског узраста подељени у осам група под будним оком искусних тренера, тренирали су два до три пута дневно. Јутарњи кондициони тренинзи на отвореним теренима Спортског центра „Младост” у Чачку а поподне техничко-тактички тренинзиу спортским дворанама „Борац” и „Соколани” која је пецијализована за борилачке спортове.

− Било је то шест напорних али и врло продуктивних дана за каратисте и надам се да ће нашим члановима који су учествовали, веома значити у даљем тренажном процесу јер је то једно велико искуство – додала је Занфировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 3 =