Дан пословних информација

Друштво

У организацији Регионалне агенције за развој источне Србије (РАРИС) и општине Сокобања јуче је у општинској сали одржан „Дан пословних информација”. То је био начин да се сви заинтересовани потпуно бесплатно, информишу о детаљима од значаја за њихов  постојећи или потенцијални бизнис. На овај начин они су сазнали све о тренутним субвенцијама државе, грантовима, обукама, менторингу, развојним пројектима и другим облицима подршке за свој бизнис.

Бобан Констадиновић, пројект менаџер РАРИС-а каже да је знатан број мештана био заинтересован за један овакав инфо дан али да су при свему томе испоштоване све  превентивне мере због пандемије ковид-19.

− У сарадњи са општином Сокобања организовали смо један инфо дан, са жељом да у ово време ограничења и сужавања простора за комуникацију дођемо и поделимо са људима информације за које сматрамо да су битне за бизнис. Сваке године, држава у овом периоду расписује конкурсе везане за отпочињање или за развој бизниса оних који већ послују. Приметили смо на терену да те информације не долазе до свих и овим смо хтели да повећамо број информисаних на територији Сокобање, да људи који су заинтересовани добију ту нулту информацију. На овај начин ми смо их упознали и са нашим системом рада у смислу да знају да ми постојимо, да смо им на услузи и да смо једноставно отворени за сарадњу и подршку онолико колико ми знамо и можемо − рекао је Констадиновић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + five =