Центар Ресника улепшан дечијим игралиштем

Друштво

Наредних дана централни део села Ресника добиће један сасвим другачији изглед и намену, пре свега, на радост најмлађих мештана јер ће бити претворен у дечије игралиште.

 

Према речима Ратка Живадиновића, председника МЗ, последњих година центар Ресника представљао је право ругло и захваљујући доброј сарадњи са челницима општине Сокобања, овај део села, чији се становници баве и туризмом, изгледаће много лепше.

Месна заједница Ресник центар села уређује новчаним средствима које је добила преко пројектног финансирања. Наиме, општина Сокобања увела је још прошле године пројектно финансирање месних заједница и за те намене издвојила је три милиона динара. Најбољи пројекти шест сокобањских села, добили су по 500.000 динара за реализацију својих пројеката, а један од њих јесте и пројекат поменутог села.

Владимир Миловановић, заменик председника општине каже да је у оквиру прве фазе радова, овај део села рашчишћен, терен нивелисан, а затим се постављају бехатон плоче и справе за играње деце. Миловановић додаје, да се овде неће стати са радовима и да је у плану да се већ наредне године крене са израдњом терена за одбојку на песку и баскет изнад дечијег игралишта које се управо завршава.

1 thoughts on “Центар Ресника улепшан дечијим игралиштем

  1. Tu je nekada bio Dom kulture. Resnik ima folklornu grupu i svakako je bilo pametnije da ste te pare potrošili na neki novi dom kulture gde bi se održavale manifestacije tokom godine. Ovako su “osuđeni” na letnju pozornicu Vrelo gde isključivo tokom leta mogu da organizuju neka dešavanja. Da ne pominjem kontejnere kojih nema pa meštani bacaju smeće gde god stignu. Parkovi su im najmanje potrebni jer deca na selu zaista imaju gde da se igraju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 3 =