Centar Resnika ulepšan dečijim igralištem

Društvo

Narednih dana centralni deo sela Resnika dobiće jedan sasvim drugačiji izgled i namenu, pre svega, na radost najmlađih meštana jer će biti pretvoren u dečije igralište.

 

Prema rečima Ratka Živadinovića, predsednika MZ, poslednjih godina centar Resnika predstavljao je pravo ruglo i zahvaljujući dobroj saradnji sa čelnicima opštine Sokobanja, ovaj deo sela, čiji se stanovnici bave i turizmom, izgledaće mnogo lepše.

Mesna zajednica Resnik centar sela uređuje novčanim sredstvima koje je dobila preko projektnog finansiranja. Naime, opština Sokobanja uvela je još prošle godine projektno finansiranje mesnih zajednica i za te namene izdvojila je tri miliona dinara. Najbolji projekti šest sokobanjskih sela, dobili su po 500.000 dinara za realizaciju svojih projekata, a jedan od njih jeste i projekat pomenutog sela.

Vladimir Milovanović, zamenik predsednika opštine kaže da je u okviru prve faze radova, ovaj deo sela raščišćen, teren nivelisan, a zatim se postavljaju behaton ploče i sprave za igranje dece. Milovanović dodaje, da se ovde neće stati sa radovima i da je u planu da se već naredne godine krene sa izradnjom terena za odbojku na pesku i basket iznad dečijeg igrališta koje se upravo završava.

1 thought on “Centar Resnika ulepšan dečijim igralištem

  1. Tu je nekada bio Dom kulture. Resnik ima folklornu grupu i svakako je bilo pametnije da ste te pare potrošili na neki novi dom kulture gde bi se održavale manifestacije tokom godine. Ovako su “osuđeni” na letnju pozornicu Vrelo gde isključivo tokom leta mogu da organizuju neka dešavanja. Da ne pominjem kontejnere kojih nema pa meštani bacaju smeće gde god stignu. Parkovi su im najmanje potrebni jer deca na selu zaista imaju gde da se igraju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seven + 8 =