ПСС Књажевац – Рок пријаве за доделу бесповратних средстава за испоруку меркантилног кукуруза, 23 новембар 2022.године

Друштво Пољопривреда

Влада Републике Србије донела је јавни позив где се позивају пољопривредни произвођачи, који се баве млечним говедарством, да конкуришу по основу јавног позива, за доделу бесповратних средстава у оквиру меркантилног кукуруза. Рок за пријављивање и подношење пријава за јавни позив је је 23.новембар 2022.године.

Према речима Драгана Колчића стручног сарадника за агроекономију и директора Пољопривредно стручне службе Књажевац, пољопривредници на територији Сокобање пријављују се директно Пољопривредно саветодавној стручној служби Књажевац, искључиво препоручено са повратницом, на адресу Књажевац 19350, Пољосервис ДОО Књажевац, Књаза Милоша бр.75.

‒ Наравно наши пољопривредни произвођачи знају наш број телефон 019-730-888 и могу да нас контактирају. Уз захтев,пољопривредни произвођачи предају, односно шаљу и потврду о активном статусу пољопривредног газдинства из регистра трезора где се тачно види ко је носилац пољопривредног газдинства, ко су чланови пољопривредног газдинства и које су врсте животиња уписане на пољопривредном газдинству. Исто тако достављају потврду из ветеринарске станице о броју музних крава, јер се ради о млечном говедарству, које су уписане у централну ветеринарску базу ‒ истиче Драган Колчић директор ПСС Књажевац.

Из Пољопривредне стручне службе Књажевац позивају све заинтересоване пољопривредне призвођаче, који се баве овом производњом, а који су у 2021.години остварили право на подстицаје у млеку и нису корисници државног земљишта у закупу,да се пријаве и остваре бесповратна средства за испоруку меркантилног кукуруза.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + 13 =