Bolji uvid roditelja u uspeh dece

Društvo

Prema odluci i uputstvima Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja, u narednom periodu sve škole su obavezne da pređu na korišćenje elektronskog dnevnika. Zaposleni u SŠ „Branislav Nušić” su prošli odgovarajuću obuku prethodne školske godine, a početkom ove uprava škole je donela odluku da se vodi paralelna evidencija i u standardnom i elektronskom obliku. S obzirom da u sokobanjskoj srednjoj školi postoje uslovi za vođenje elktronskog dnevnika, od početka drugog polugodišta evidencija se vodi samo na elektronski način.

‒ Najbitnija stvar u vođenju elektronskog dnevnika je činjenica da će roditelji moći u svakom trenutku imati uvid u ocene i izostanke svog deteta. Svaki roditelj će imati pristupnu šifru i u realnom vremenu moći će da prati uspeh svog deteta, a kada je u pitanju ocenjivanje, svaka promena biće vidljiva u roku od 48 sati ‒ kaže Ana Milićević, direktor SŠ „Branislav Nušić”.

Ovakvim načinom vođenja evidencije povećava se privatnost svakog od učenika jer će roditelji moći da vide samo ocene svog deteta, razredne starešine samo svog odeljenja dok će, jedino, direktor i pedagog imati uvid u ocene svih učenika u školi.

E dnevnik

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 + twelve =