Богат програм у Сокобањи за новогодишње празнике

Друштво Култура

Културни центар Сокобања и Туристичка организација Сокобања(ТОСБ), за новогодишње празнике припремили су богат и шаренолик програм за туристе и мештане. Љубинко Миленковић, директор ТОСБ каже да ове године Туристичка организација у оквиру креирања програма током новогодишњих празника, који се финансира из буџета општине Сокобања, има појачање, а то су колеге из Културног центра.

Фотографија из архиве

− Заједно са њима направићемо програм који ће трајати више дана у складу са интересовањима и посетилаца и мештана, има ту традиционалних догађаја али и нових. Традиционалне углавном организије Туристичка организација Сокобања. То је пре свега дочек Деда Мраза који се ове године одржава 27. пут. Најчувенијег деду на свету, дочекаћемо 29.децембра у 17 сати у Амфитеатру испред Завичајног музеја. Поред Деда Мраза, биће ту и аниматора, одржаћемо један забавно-уметнички програм и бесплатну поделу слаткиша најмлађима − рекао је Миленковић.

Другу традиционалну новогодишњу манифестацију “Башта отвореног срца”, која се одржава увек првог дана нове године, и почиње тачно у подне испред Озрен баште, ТОСБ организоваће ове године са колегама из Културног центра.

Фотографија из архиве.

− Поделили смо активности, пошто све манифестације од наредне године биће у организацији Културног центра Сокобања и на овај начин да им дамо подршку. Већ смо уговорили и аниматоре и трубачки оркестар, традиционалну закуску, топле напитке. Позивамо све туристе и мештане да поздравимо Нову годину већ првог јануара у 12 сати, таман ће имати довољно времена да се одморе од дочека Нове године − додао је Миленковић.

Културни центар Сокобања, организоваће још дешавања током празника то и 31. децембра од 11 до 14 часова у дворишту мале школе радионице за децу која ће такође моћи да се друже са Деда Мразом и аниматорима.

Након више године биће организован и сам дочек Нове године у центру Сокобање, са почетком у 19 часова. Наступиће Ди-џеј Милан Бабић, Ексклузив бенд Кг и трубачки оркестар „Барка”. Тачно у поноћ гости и мештани моћи ће да уживају у спектакуларном ватромету.

И на крају 3. јануара Концерт изненађења за најмлађе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + sixteen =