Bogat program u Sokobanji za novogodišnje praznike

Društvo Kultura

Kulturni centar Sokobanja i Turistička organizacija Sokobanja(TOSB), za novogodišnje praznike pripremili su bogat i šarenolik program za turiste i meštane. Ljubinko Milenković, direktor TOSB kaže da ove godine Turistička organizacija u okviru kreiranja programa tokom novogodišnjih praznika, koji se finansira iz budžeta opštine Sokobanja, ima pojačanje, a to su kolege iz Kulturnog centra.

Fotografija iz arhive

− Zajedno sa njima napravićemo program koji će trajati više dana u skladu sa interesovanjima i posetilaca i meštana, ima tu tradicionalnih događaja ali i novih. Tradicionalne uglavnom organizije Turistička organizacija Sokobanja. To je pre svega doček Deda Mraza koji se ove godine održava 27. put. Najčuvenijeg dedu na svetu, dočekaćemo 29.decembra u 17 sati u Amfiteatru ispred Zavičajnog muzeja. Pored Deda Mraza, biće tu i animatora, održaćemo jedan zabavno-umetnički program i besplatnu podelu slatkiša najmlađima − rekao je Milenković.

Drugu tradicionalnu novogodišnju manifestaciju “Bašta otvorenog srca”, koja se održava uvek prvog dana nove godine, i počinje tačno u podne ispred Ozren bašte, TOSB organizovaće ove godine sa kolegama iz Kulturnog centra.

Fotografija iz arhive.

− Podelili smo aktivnosti, pošto sve manifestacije od naredne godine biće u organizaciji Kulturnog centra Sokobanja i na ovaj način da im damo podršku. Već smo ugovorili i animatore i trubački orkestar, tradicionalnu zakusku, tople napitke. Pozivamo sve turiste i meštane da pozdravimo Novu godinu već prvog januara u 12 sati, taman će imati dovoljno vremena da se odmore od dočeka Nove godine − dodao je Milenković.

Kulturni centar Sokobanja, organizovaće još dešavanja tokom praznika to i 31. decembra od 11 do 14 časova u dvorištu male škole radionice za decu koja će takođe moći da se druže sa Deda Mrazom i animatorima.

Nakon više godine biće organizovan i sam doček Nove godine u centru Sokobanje, sa početkom u 19 časova. Nastupiće Di-džej Milan Babić, Ekskluziv bend Kg i trubački orkestar „Barka”. Tačno u ponoć gosti i meštani moći će da uživaju u spektakularnom vatrometu.

I na kraju 3. januara Koncert iznenađenja za najmlađe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 + two =