Сутра акција добровољног давања крви

Друштво

Акција добровољног давања крви, шеста по реду ове године, биће одржана у сокобањском Дому здравља, сутра од 8 до 15 сати. У оквиру ове акције данас је средњошколцима, који су постали пунолетни, одржано предавање у вези са добровољним давањем крви, са циљем да се упознају са значајем овог изузетно хуманог чина и у нади да ће се већина ових младих људи прикључити хуманој породици добровољних давалаца крви.

Поред тога, данас је у центру града, на мермерном шеталишту, одржана акција у оквиру које су волонтери Црвеног крста делили пропагандни материјал грађанима.

Милица Миленковић, секретар Црвеног крста Сокобања, позвала је и овог пута, већ проверено хумане Сокобањчане, да узму учешће и у овој акцији и подсетила да крв може дати свака здрава, одрасла особа између 18 и 65 година старости. Мушкарци могу давати крв на три месеца, а жене на шеснаест недеља. Она је додала да крв треба да чека пацијента, а не пацијент крв и истакла да се чак 97 посто грађана ослања на свега три посто оних који добровољно дају крв.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 4 =