Bespovratna pomoć za pokretanje biznisa u poljoprivredi i turizmu

Ekonomija

Opština Sokobanja raspisala je konkurs za podršku start-ap biznisu u poljoprivredi i turizmu, koji će biti otvoren do 15. juna. Mogućnost da konkurišu imaju teže zapošljivi stanovnici Sokobanje i Knjaževca, a konkurs se realizuje na osnovu ugovora između Sokobanje i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

Kako je navedeno, pravo da konkurišu imaju mladi iz seoskih sredina od 15 godina do 24 godine koji su nezaposleni i ne školuju se, zatim žene iz seoskih sredina, kao i Romi.

Visina bespovratne pomoći za pojedince kreće se od 35 hiljada do 350 hiljada dinara, dok udruženja, zadruge i socijalna preduzeća mogu dobiti i do milion i 180 hiljada dinara. Ukupno će biti podeljeno 9.440.000, od čega će stanovnici obe opštine dobiti po 50%.

U tekstu konkursa napominje se da pomoć neće biti novčana, već se podeliti materijal u toj vrednosti. U slučaju da se podigne novac, koji maksimalno može iznositi 47 hiljada dinara, korisnici su u obavezi da dostave račune.

Pomoć se može koristiti za start ap u poljoprivredi, što podrazumeva nabavku žive stoke, opreme, plastenika, sistema za navodnjavanje, sertifikovanih sadnica, košnica i pčela ili za start ap u turizmu, što uključuje nabavku opreme, promotivnog i ostalog materijala.

Ostale pojedinosti u vezi sa konkursom dostupne su na SAJTU OPŠTINE SOKOBANJA

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two + fourteen =