У Сокобањи почело Светско првенствo у брзој телеграфији

Друштво

У конгресној сали хотела Моравица у среду, 14. септембра, свечано је отворено 18. Светско првенство у брзој телеграфији. Оливер Табаковски, председник Радне групе за брзу телеграфију у Међународној радио-аматерској федерацији, каже да ће се учесници у Центру за развој иновација и предузетништва општине Сокобања, такмичити у четири дисциплине.

– Учесници ће се такмичити у у брзом пријему и предавању знакова Морзеовог кода, компјутерској симулацији радио-аматерских веза и компјутерској симулацији пријема радио-аматерских позивних знакова, нaкон чега ћемо знати ко су најбољи на свету и у којим дисциплинама – рекао је Табаковски.

Табаковски је додао да је ово већ друга година како је организовање такмичења отежано, најпре због ковида, а сада и због рата у Украјини и да су Србија и Сокобања, која се показала као одличан домаћин у јуну месецу када је овде било организовано Европско првенство, били најбоље решење.

Telegrafija

Telegrafija

Иначе, ове године се такмичи 95 учесника из 15 земаља. Након два дана такмичења, за све такмичаре биће организован излет до Феликс Ромулијане, а свечано затварање биће приређено у суботу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven − 1 =