sokobanja-zima

Туристи из Бугарске најбројнији

Друштво Економија

Од 14. до 16. фебруара одржан је 35. Међународни сајам туризма у Софији “Holiday & SPA Expo”. Србија, као земља партнер овогодишњег сајма, имала је запажену улогу на овој туристичкој манифестацији.

На обједињеном штанду Туристичке организације Србије, међу 24 туристичке организације из наше земље, своју понуду и специфичне производе који су атрактивни том тржишту представила је и Сокобања. Посетиоци су били у прилици да се упознају и са бањским манифестацијама које се одржавају у току године и да уживају у наступу победника фестивала “Прва хармоника Сокобање” Душана Комненовића и Милоша Теофиловића.

‒ Софија је највеће градско емитивно тржиште, које је близу Сокобањи, jeр Сокобања је наjвећа српска бања и најпознатија туристичка дестинација која је најближа Бугарској. У прилог томе говоре подаци, да смо у јануару ове године имали скок броја долазака и ноћења туриста из суседне Бугарске за 12%. А ако и други податак узмемо у обзир, да 72% укупних иностраних долазака у Сокобању управо потиче из суседне Бугарске, онда је овај наступ потпуно оправдан – каже директор Туристичке организације Сокобања, Љубинко Миленковић и наводи да ово тржиште занима наша традиционална кухиња, традиционална храна, добра забава и манифестације, односно догађаји који се у Сокобањи током године одржавају.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + five =