Пењачки фестивал у Врмџи

Друштво

У Врмџи ће 4. и 5. августа бити одржан Пењачки фестивал. Учесницима је на располагању 45 смерова за пењање. Сви смерови се налазе у сектору Пантеон српских богова на блоковима Девојачки камен, Николин камен, Вилин камен и Врх духова.

За учеснике је обезбеђен бесплатни смештај у кампу који се налази у оквиру самог пењалишта. Они којима је, пак, пријатнији боравак у кући, могу бити смештени у сеоским кућама. Како сазнајемо цена ноћења је око 600 динара, а могућ је и договор са домаћинима око исхране.

У селу постоји и добро снабдевена продавница и етно кафана на 2 км од села према Врмџанском језеру. За време трајања фестивала (оба дана) за све пењаче је обезбеђен бесплатан ручак који ће бити спреман од стране домаћина манифестације на самом пењалишту.

Организатори такмичења су Месна заједница Врмџа у сарадњи са Факултетом спорта и физичког васпитања из Ниша. Спонзори фестивала су: МЗ Врмџа, Факултет спорта и физичког васпитања из Ниша и Еуролукс градња.
Спонзор награда је АЕРО ТУРС из Ниша који најбољем пењачу у мушкој конкуренцији поклања путовање у Братиславу, а најбољем пењачу у женској  путовање у Милано.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − 12 =