Zlatne-ruke-naslovna

„Златне руке” тек у септембру

Култура

Због погоршања епидемиолошке ситуације у Србији, односно пораста броја заражених, Управни одбор ТОСБ, 38. манифестацију „Златне руке”, која се претходних година одржавала јула месеца, одложио је за 13. септембар 2020. године.

Ова изложбена манифестација септембра месеца биће одржана на летњој позорници „Врело”. Бројни учесници надметаће се у припремању старих, готово заборављених јела, вештинама старих заната и народним рукотворинама. Изложба ручних радова биће постављена у визиторском центру МФК „Врело”. Манифестација је нарочито привлачна посетиоцима из великих урбаних средина, који желе да виде и доживе традиционалне обичаје и нематеријално културно наслеђе, који постају права реткост у данашњем модерном свету. Сваке године пријави се преко 100 учесника из целе Србије, а манифестацију посети више од 5.000 туриста и мештана. Учесници ће се такмичити у три категорије: Припрема старих јела, домаћа радиност и стари занати, односно очување традиције старих заната.

У оквиру категорије домаћа радиност биће посебно награђени: најочуванији и најоригиналнији експонат, рад уз коришћење етно мотива на савременим употребним предметима, као и најбољи вез и ручни рад рађен у току манифестације.

Све информације у вези са пријавом могу се добити на број телефона 018 /833 988, или путем електронске поште на адресу office@tosokobanja.rs.
Као и претходних година победнике у наведеним категоријама очекују вредне новчане награде.

Фото са насловне: Из архиве

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + 1 =