Златне медаље за сокобањски мед

Друштво

Саша Радивојевић и Марко Глишић, чланови Удружења пчелара „Крајинска матицаˮ су учествовали на „Сабору пчелараˮ који је поводом краја пчеларске године организовало Удружење пчелара „Стигˮ из Великог Села у општина Мало Црниће. Они су свој мед дали на стручну анализу и добили златну медаљу за квалитет. На манифестацији је учествовало око 170 учесника, медара, не само из Србије већ и земаља у окружењу.

 

Марко Глишић и Саша Радивојевић

‒ Ова награда је једна велика сатисфакција за нас као пчеларе и потврда квалитетног рада. Ове медаље ће подићи реноме свих медара са територије наше општине. Потребно је да се што више медара из Сокобање појави на овој манифестацији јер ће то допринети тражњи сокобањског меда уопште ‒ каже Саша Радивојевић.

Постоји идеја да се сокобањски мед заштити као бренд. Удружење пчелара „Крајинска матицаˮ је предало општини елаборат којим би се утврдило географско порекло ртањског меда, што је први корак ка брендирању.

‒ Општина Сокобања препознаје пчеларство као грану пољопривреде што доказују субвенције које су из године у годину све веће ‒ додаје Радивојевић.

Саша Радивојевић је добио медаљу за ливадски, багремов и шумски мед а Марко Глишић за багремов и шумски мед.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + nineteen =