Zlatne medalje za sokobanjski med

Društvo

Saša Radivojević i Marko Glišić, članovi Udruženja pčelara „Krajinska maticaˮ su učestvovali na „Saboru pčelaraˮ koji je povodom kraja pčelarske godine organizovalo Udruženje pčelara „Stigˮ iz Velikog Sela u opština Malo Crniće. Oni su svoj med dali na stručnu analizu i dobili zlatnu medalju za kvalitet. Na manifestaciji je učestvovalo oko 170 učesnika, medara, ne samo iz Srbije već i zemalja u okruženju.

 

Marko Glišić i Saša Radivojević

‒ Ova nagrada je jedna velika satisfakcija za nas kao pčelare i potvrda kvalitetnog rada. Ove medalje će podići renome svih medara sa teritorije naše opštine. Potrebno je da se što više medara iz Sokobanje pojavi na ovoj manifestaciji jer će to doprineti tražnji sokobanjskog meda uopšte ‒ kaže Saša Radivojević.

Postoji ideja da se sokobanjski med zaštiti kao brend. Udruženje pčelara „Krajinska maticaˮ je predalo opštini elaborat kojim bi se utvrdilo geografsko poreklo rtanjskog meda, što je prvi korak ka brendiranju.

‒ Opština Sokobanja prepoznaje pčelarstvo kao granu poljoprivrede što dokazuju subvencije koje su iz godine u godinu sve veće ‒ dodaje Radivojević.

Saša Radivojević je dobio medalju za livadski, bagremov i šumski med a Marko Glišić za bagremov i šumski med.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × five =