Живот у складу са природом − Школа у Раденковцу Еколошко-едукативни центар

Друштво

Општина Сокобања и Сокобањско еколошко друштво,протекле недеље, потписали су уговор којим се зграда некадашње школе у Раденковцу уступа на пет година СЕД-у. Њен простор ће бити коришћен као еколошки, истраживачки или едукативни центар што ће ову школу на неки начин и вратити оној функцији који је превасходно и имала, а то је образовни карактер.

Ради се о згради некадашње школе која није у функцији већ неких двадесетак година и коју тренутно чланови Планинарског друштва „Оштра чука” користе као планинарски дом. У зграду је уложено доста новца и она је сачувана од даљег пропадања, сматра Владан Димитријевић, председник Сокобањског еколошког друштва и додаје да са овим планинарским друштвом планирају један заједнички пројекат, а то је Еколошко-едукативни центар.

− Желимо да тај простор, зграду, али и околни простор претворимо у место где ћемо радити са децом и младима пре свега, на различите еколошке теме, пре свега очувању животне средине и живота у складу са природом – открива Димитријевић.

Сокобањско еколошко друштво, које је и будући управљач Споменика природе Шума храстова у Раденковцу, ову зграду ће користити и као визиторски центар, а сам објекат школе се налази у границама заштићеног подручја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 5 =