„Živi zid” protiv izvršitelja

Društvo

Akcija prikupljanja potpisa protiv Javnih izvršitelja koju sprovodi Pokret Živi zid – Narodna jaka Srbija biće održana i u Sokobanji, u nedelju 19. avgusta. U saopštenju, koje je dostavljeno našoj redakciji, stoji da je cilj ove akcije ukidanje privatnih izvršitelja kojima je Zakon o izvršenju i obezbeđenju dao veliku moć koju oni koriste za lično bogaćenje i da se u pokretu Živi zid – Narodna jaka Srbija zalažu za uvođenje novog Zakona o imovinskom cenzusu.

Ovim zakonom bi, kako se navodi, bile zaštićene penzije i plate u visini jedne minimalne potrošačke korpe u Srbiji koja iznosi 35.000 dinara kao i jedna nekretnina koja je osnovno sredstvo za život.

Ovaj pokret koji prikuplja i potpise kojim se traži smanjenje dažbina notara i smanjenje ovlašćenja komunalne policije o svojoj akciji obavestio je i Narodnu skupštinu Republike Srbije.

U saopštenju koje je potpisao poverenik gradske kancelarije pokreta u Nišu Stanimir Nine Stanković navedeno je da su aktivisti Živog zida spasili zavidan broj građana od nametnutog harača.

Potpisivanje peticije u Sokobanji biće održano kod fontane od 17 do 22 sata a da bi ova inicijativa ušla u skupštinsku proceduru, neophodno je 300.000 potpisa.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ten − three =