Седница Скупштине: Корона утицала на приходе у буџету

Друштво Политика

На данашњој седници Скупштине општине Сокобања одборници су усвојили одлуку о завршном рачуну Општине Сокобања за 2019. годину, а пред одборницима се нашао и извештај о извршењу буџета за период од 1. јануара до 30. јуна ове године. Остварење буџета у овом периоду било је око 250 милиона динара, што представља око 24 посто у односу на план дефинисан првим ребалансом буџета Општине Сокобања за 2020. годину.

Поменути период обухвата и период ванредног стања када су приходи и расходи у буџету били знатно мањи него у нормалним околностима. У прошлој години остварени приходи буџета су 767 милиона и 615 хиљада динара,док су расходи били 695 милиона и 931 хиљаду динара.

На иницијативу одборника СПС-а Младена Милосављевића из Ресника, распуштен Савет МЗ Ресник уз образложење да је већина чланова досадашњег Савета неактивна и да је неопходно да се изаберу нови људи који ће својим залагањем и енергијом допринети развоју ове Месне заједнице.До избора новог Савета функцију повереника вршиће досадашњи председник Ратко Живадиновић.

Одборници су усвојили и предлог о измени Плана генералне регулације Сокобање у циљу изградње планиране обилазнице око Сокобање.

Општински парламент је изабрао и комисије за пољопривреду и село, туризам и угоститељство, привреду и предузетништво, комисију за урбанизам, стамбено-комуналне делатности и заштиту животне средине, за друштвене делатности, комисију за прописе, представке и притужбе и комисију за родну равноправност.

Изабран је и Савет за младе а именован је и Управни и Надзорни одбор Народне библиотеке „Стеван Сремац” Сокобања. Оба одбора претрпели су мање измене. У Управном одбору нови чланови ће бити Милена Миленковић из Сокобање и Братислав Мајкић, као представник запослених, док ће се у Надзорном одбору наћи Мирјана Миленковић и Драган Јовић из Сокобање, и Дејан Николић, као представник запослених.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × five =