„Живи зид” против извршитеља

Друштво

Акција прикупљања потписа против Јавних извршитеља коју спроводи Покрет Живи зид – Народна јака Србија биће одржана и у Сокобањи, у недељу 19. августа. У саопштењу, које је достављено нашој редакцији, стоји да је циљ ове акције укидање приватних извршитеља којима је Закон о извршењу и обезбеђењу дао велику моћ коју они користе за лично богаћење и да се у покрету Живи зид – Народна јака Србија залажу за увођење новог Закона о имовинском цензусу.

Овим законом би, како се наводи, биле заштићене пензије и плате у висини једне минималне потрошачке корпе у Србији која износи 35.000 динара као и једна некретнина која је основно средство за живот.

Овај покрет који прикупља и потписе којим се тражи смањење дажбина нотара и смањење овлашћења комуналне полиције о својој акцији обавестио је и Народну скупштину Републике Србије.

У саопштењу које је потписао повереник градске канцеларије покрета у Нишу Станимир Нине Станковић наведено је да су активисти Живог зида спасили завидан број грађана од наметнутог харача.

Потписивање петиције у Сокобањи биће одржано код фонтане од 17 до 22 сата а да би ова иницијатива ушла у скупштинску процедуру, неопходно је 300.000 потписа.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 14 =