Завршна приредба „буцкићаˮ на Летњој позорници „Врелоˮ

Друштво

Поводом краја школске године васпитачи и деца Предшколске установе „Буцкоˮ, припремили су завршну приредбу. Ове године она ће бити одржана 16. јуна на Летњој позорни „Врелоˮ с почетком у 17.30 часова, тако да ће у игри и песми најмлађих моћи да уживају и родитељи, али и сви мештани који пожеле.

Према речима Душана Мијајловића, директора ПУ „Буцкоˮ, обавезни припремни предшколски програм траје до 24. јуна. Након тога родитељи имају могућност да одлуче да ли ће исписати децу или ће похађати предшколску установу до поласка у школу.

Руководство вртића заједно са локалном самоуправом, све је учинило да од септембра месеца потпуно нестане листа чекања. Наиме, на упис наредне школске године чека 80 малишана, а највише је и овог пута у јасленој групи.

Bucko – Из тог разлога ми смо разговарали са председником општине Миодрагом Николићем и предложили да добијемо још радника како бисмо од септембра отворили још једну јаслену групу и на тај начин уписали сву децу. Локална самоуправа нас је у потпуности подржала у томе, послат је захтев Министарству финансија за додатно финансирање. Ја верујем да ће њихов одговор бити позитиван и да ћемо на задовољство свих од септембра месеца остати без листе чекања – истакао је Мијајиловић.

Иначе, сви запослени завршили су нове основе програма предшколског васпитања и образовања симболично назване „Године узлета”. Основе програма засноване су на савременим теоријским сазнањима, међународним документима образовне политике и примерима квалитетне инклузивне праксе и њиме се дефинише концепција васпитања и образовања предшколске деце.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven − 6 =