Завршени су радови на уређењу депоније

Друштво

Општина Сокобања је уложила 3 милиона динара за уређење несанитарне депоније ,,Трговишки пут”. Сама депонија и непланско одлагање отпада је вишедеценијски проблем наше општине тако да је њено уређење било неопходно, посебно имајући у виду да још увек није завршена регионална депонија, сазнајемо од Владимира Миловановића, заменика председника општине Сокобања.

Депонија пре и после уређења

− Депонија је сада засипана, направљен је одбрамбени бедем, који ће ономогућити да смеће са депоније продре у реку Моравицу, а затим и у Бованско језеро које је захватно и из кога се Алексинац снабдева пијаћом водом. Урађен је кружни пут а на западној и јужној страни депоније обезбећен је простор за даље одлагање смећа у наредних годину до годину и по, када се надамо да ће бити завршена регионална депонија. Урађена су два прилазна пута за камионе. Заобилазница ће служити да у случају лошег времена камионима буде обезбеђен прилаз − рекао је Миловановић.

Планови ЈКП ,,Напредак” су да се постави кућица како би депонија била обезбеђена физичком радном снагом, сазнајемо од Зорана Ристића руководиоца техничког сектора Јавно комуналног предузећа „Напредак”.

Депонија пре уређења
Депонија после уређења

− Наплаћиваће се даље изношење смећа а радници који би радили на депонији управљали би камионима који довозе комунални и некомунални отпад који би био складиштен плански, односно водило би се рачуна где и како се одлаже отпад. Након складиштења отпад ће бити затрпаван булдожером − рекао је Ристић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − five =