Završeni su radovi na uređenju deponije

Društvo

Opština Sokobanja je uložila 3 miliona dinara za uređenje nesanitarne deponije ,,Trgoviški put”. Sama deponija i neplansko odlaganje otpada je višedecenijski problem naše opštine tako da je njeno uređenje bilo neophodno, posebno imajući u vidu da još uvek nije završena regionalna deponija, saznajemo od Vladimira Milovanovića, zamenika predsednika opštine Sokobanja.

Deponija pre i posle uređenja

− Deponija je sada zasipana, napravljen je odbrambeni bedem, koji će onomogućiti da smeće sa deponije prodre u reku Moravicu, a zatim i u Bovansko jezero koje je zahvatno i iz koga se Aleksinac snabdeva pijaćom vodom. Urađen je kružni put a na zapadnoj i južnoj strani deponije obezbećen je prostor za dalje odlaganje smeća u narednih godinu do godinu i po, kada se nadamo da će biti završena regionalna deponija. Urađena su dva prilazna puta za kamione. Zaobilaznica će služiti da u slučaju lošeg vremena kamionima bude obezbeđen prilaz − rekao je Milovanović.

Planovi JKP ,,Napredak” su da se postavi kućica kako bi deponija bila obezbeđena fizičkom radnom snagom, saznajemo od Zorana Ristića rukovodioca tehničkog sektora Javno komunalnog preduzeća „Napredak”.

Deponija pre uređenja
Deponija posle uređenja

− Naplaćivaće se dalje iznošenje smeća a radnici koji bi radili na deponiji upravljali bi kamionima koji dovoze komunalni i nekomunalni otpad koji bi bio skladišten planski, odnosno vodilo bi se računa gde i kako se odlaže otpad. Nakon skladištenja otpad će biti zatrpavan buldožerom − rekao je Ristić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seven + 9 =