Završene obuke za pokretanje biznisa u poljoprivredi i turizmu

Društvo

Ciklus obuka u sklopu projekta „Socijalna inkluzija – podrška za budućnost” nedavno je završen radionicom na temu „Edukacija za početnike u poljoprivredi – Modul 3”, koja je održana u prostorijama hotela Moravica. Februara i marta meseca održano je šest dvodnevnih radionica, koje su, kako se navodi na zvaničnom sajtu Opštine Sokobanja, pohađala i uspešno završila 64 polaznika.

‒ Polaznici su u navedenom periodu sticali znanja i veštine u vezi sa modelima i pravnim osnovama poslovanja, administrativnim procedurama, razvojem poslovnih ideja, izvorima finansiranja, marketingom i kreiranjem biznis planova. Obuku polaznicima su vršili eksperti Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije – RARIS iz Zaječara – navodi se na sajtu.

U nastavku projekta, učesnici će sa svojim biznis idejama razvijenim tokom obuka, moći da konkurišu za grantove, i to pojedinačno od 300 do 3.000 evra, dok će zadruge i udruženja građana moći da dobiju i do 10.000 evra bespovratnih sredstava.

Projekat „Podrška za budućnost” opština Sokobanja realizuje u saradnji sa opštinom Knjaževac, Regionalnom agencijom za razvoj istočne Srbije – RARIS, Centrom za društveno odgovorno preduzetništvo – CDOP – „Rural HUB” i Nacionalnom službom za zapošljavanje – filijala Zaječar, a finansira se sredstvima Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ. Projektom su obuhvaćene kategorije teže zapošljivih u koje spadaju mladi od 15 do 24 godine i žene u ruralnim sredinama, kao i pripadnici romske populacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

12 + 5 =