Завршене обуке за покретање бизниса у пољопривреди и туризму

Друштво

Циклус обука у склопу пројекта „Социјална инклузија – подршка за будућност” недавно је завршен радионицом на тему „Едукација за почетнике у пољопривреди – Модул 3”, која је одржана у просторијама хотела Моравица. Фебруара и марта месеца одржано је шест дводневних радионица, које су, како се наводи на званичном сајту Општине Сокобања, похађала и успешно завршила 64 полазника.

‒ Полазници су у наведеном периоду стицали знања и вештине у вези са моделима и правним основама пословања, административним процедурама, развојем пословних идеја, изворима финансирања, маркетингом и креирањем бизнис планова. Обуку полазницима су вршили експерти Регионалне агенције за развој источне Србије – РАРИС из Зајечара – наводи се на сајту.

У наставку пројекта, учесници ће са својим бизнис идејама развијеним током обука, моћи да конкуришу за грантове, и то појединачно од 300 до 3.000 евра, док ће задруге и удружења грађана моћи да добију и до 10.000 евра бесповратних средстава.

Пројекат „Подршка за будућност” општина Сокобања реализује у сарадњи са општином Књажевац, Регионалном агенцијом за развој источне Србије – РАРИС, Центром за друштвено одговорно предузетништво – ЦДОП – „Rural HUB” и Националном службом за запошљавање – филијала Зајечар, а финансира се средствима Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ. Пројектом су обухваћене категорије теже запошљивих у које спадају млади од 15 до 24 године и жене у руралним срединама, као и припадници ромске популације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 3 =