„Zana” na Velikoj sceni Letnje pozornice “Vrelo” − Foto-pop reportaža

Društvo Kultura

Prvomajski praznik u Sokobanji obeležio je, ove godine, izuzetno veliki broj posetioca koji su dane odmora provodili po mnogobrojnim sokobanjskim izletištima, parkovima, destinacijama, kao i u centralnoj gradskoj ponudi koja se ogleda u svojim kafanama, restoranima, kafićima i svemu onome što jedno turističko mesto i njegov centar ima u ponudi. Kulminacija samog dana praznika 1.maja, bio je i tradicionalni koncert beogradske pop grupe „Zana”, koji je opština Sokobanja i Turistička organizacija, darivala građanima i gostima Sokobanje.

Na velikoj sceni Letnje pozornice „Vrelo”, i pred njenim ispunjenim amfiteatrom, uz aplauze dočekano je i ovo muzičko pop veče čiji su tonovi i melodija pesama obeležili jedno vreme koje traje od 1979. godine do danas. Hitovi koje pamte čitave generacije. „Pepito pantalone”, „Princ”, „Jabuke i vino”, „Dodirni mi kolena”, kao i mnogi noviji hitovi samo su deo mnogobrojnog repertoara kojim su se grupa „Zana”, sa klavijaturistom Zoranom Žikom Živanovićem  i pevačicom Jelenom Živanović, predstavili sokobanjskom auditorijumu. Hitovi generacija koji su dočekani zajedničkim pevanjem posetioca i izvođača.


Grupa „Zana” je srpska pop-rok i novi talas grupa iz Beograda. Pod imenom „Zana” postoje od 1979. godine. Svoju popularnost postigli su u vreme bivše Jugoslavije sa svojim drugim albumom „Dodirni mi kolena”. U to vreme pevačica ove grupe je bila Zana Nimani. Albumi i hitovi su nastavili da se ređaju. „Natrag na voz”, „Majstor za poljupce”, „Jabuke i vino”. Odlaskom Zane Nimani iz grupe menjaju se i vokali. Dolaze Nataša Gajović,a nakon nje Nataša Živković. Popularnost i hitovi ne izostaju.„Vejte snegovi”, „Oženićeš se ti”, „Rukuju se rukuju” i drugi. 1990. godine grupi se pridružila i sadašnja pevačica Jelena Živanović. Usledili su albumi i hitovi, kao što su : „Nisam nisam”, „Tražim”, „Zanomanija”, „Prijatelji”..Za više od četiri decenija rada izdali su 13 studijskih albuma, dvostruki „Zana Uživo”, kao i brojne singlove u periodu od 1980. do 2022. godine.


Deo atmosfere sa koncerta grupe „Zana” u Sokobanji možete pogledati u video prilogu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × four =