„Зана” на Великој сцени Летње позорнице “Врело” − Фото-поп репортажа

Друштво Култура

Првомајски празник у Сокобањи обележио је, ове године, изузетно велики број посетиоца који су дане одмора проводили по многобројним сокобањским излетиштима, парковима, дестинацијама, као и у централној градској понуди која се огледа у својим кафанама, ресторанима, кафићима и свему ономе што једно туристичко место и његов центар има у понуди. Кулминација самог дана празника 1.маја, био је и традиционални концерт београдске поп групе „Зана”, који је општина Сокобања и Туристичка организација, даривала грађанима и гостима Сокобање.

На великој сцени Летње позорнице „Врело”, и пред њеним испуњеним амфитеатром, уз аплаузе дочекано је и ово музичко поп вече чији су тонови и мелодија песама обележили једно време које траје од 1979. године до данас. Хитови које памте читаве генерације. „Пепито панталоне”, „Принц”, „Јабуке и вино”, „Додирни ми колена”, као и многи новији хитови само су део многобројног репертоара којим су се група „Зана”, са клавијатуристом Зораном Жиком Живановићем  и певачицом Јеленом Живановић, представили сокобањском аудиторијуму. Хитови генерација који су дочекани заједничким певањем посетиоца и извођача.


Група „Зана” је српска поп-рок и нови талас група из Београда. Под именом „Зана” постоје од 1979. године. Своју популарност постигли су у време бивше Југославије са својим другим албумом „Додирни ми колена”. У то време певачица ове групе је била Зана Нимани. Албуми и хитови су наставили да се ређају. „Натраг на воз”, „Мајстор за пољупце”, „Јабуке и вино”. Одласком Зане Нимани из групе мењају се и вокали. Долазе Наташа Гајовић,а након ње Наташа Живковић. Популарност и хитови не изостају.„Вејте снегови”, „Оженићеш се ти”, „Рукују се рукују” и други. 1990. године групи се придружила и садашња певачица Јелена Живановић. Уследили су албуми и хитови, као што су : „Нисам нисам”, „Тражим”, „Заноманија”, „Пријатељи”..За више од четири деценија рада издали су 13 студијских албума, двоструки „Зана Уживо”, као и бројне синглове у периоду од 1980. до 2022. године.


Део атмосфере са концерта групе „Зана” у Сокобањи можете погледати у видео прилогу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + 7 =